Dilimizin Zenginlikleri - Dîvânu Lugâti’t-Türk Okumaları Deneme Yazma Yarışması

Türk Millî Eğitimin temel amaçları doğrultusunda; Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümünde dünyanın en eski ve zengin dillerinden biri olup içerdiği kültürel, edebî ve tarihî unsurlarla millî kimliğimizin ana sütunlarından biri olarak varlığını sürdüren Türkçenin geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz arasında doğru, anlaşılır ve etkili şekilde kullanımını yaygınlaştırmak ve bunun başarılı örneklerini ödüllendirerek öğrencilerimizi dilimizin zenginliklerini tanımaya teşvik etmek amacıyla ortaöğretim öğrencileri arasında “Dîvânu Lugâti't-Türk Okumaları” konulu bir deneme yarışması düzenlenmiştir. Yapılan yarışma sonucunda okulumuzda 1. seçilen eser sahibi Melike URAS ilçe birincisi seçilerek İl Milli Eğitimde yapılacak  değerlendirmeye gönderilmiştir. Öğrencimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

16.02.2024 47